Sted: Storestølen

Foto: 

Storestølen

Stedet

Storestølen Fjellhotell ble startet i 1958 som et serveringssted i fjellet beliggende med vegen mellom øst og vest over tunet til glede for forbipasserende og lokale tilreisende.
Gjennom årene er det utviklet til et Fjellhotell med god standard på rom og mat med Utsikten til Hallingskarvet som en stor bonus. Her er det storslåtte fjell, vill natur og ypperlig toppturterreng for de som vil gå randonee vinterstid eller til fots på sommeren med utsikt som gir sug i magen. Fotturer ned Aurlandsdalen eller fra hytte til hytte til Geiterygghytta, Finse, Haugastøl eller lungsdalshytta er populært både sommer og vinter.  

Her får du kombinasjonen fjord og fjell. Aurland og Flåm ligger en vakker kjøretur mot vest og tilbyr Rib-safari, fjordcruise, zip-line og den berømte Flåmsbanen er en av verdens vakreste togturer. 
Mange benytter oss til å arrangere retreater eller samlinger og det er en ypperlig destinasjon for bryllup og fest! Maten står vårt hjerte nær på Storestølen Fjellhotell. Vi serverer økologisk mat i sesong og økologisk spelsau, vill fjellørret, andebryst og ulike typer viltkjøtt står på menyen hele året. Som et lite hotell med 40 senger er vi gode på tilrettelegging for grupper og enkeltpersoner. Vi tilbyr vegansk mat av høy kvalitet og kan legge til rette for ulike allergier. 

 

Bestill middag. Vi har åpent hele året.
Ring 320 90 400 for bestilling av bord.

Vertskapet

Velkommen til Storestølen Fjellhotell
Et familiedrevet hotell som har fokus på helse og velvære i ren natur – der stillheten, fjellene og den uberørte naturen gir ro i sinn og sjel. Vi tilbyr massasje, behandling med Bemer-Pro og vi har et boblebad tilgjengelig. Ta kontakt med resepsjonen for bestilling.

Anne Gørild og Tore har drevet Storestølen siden 01.06.2016 med et ønske om å gjøre det om til et retreat-hotell med fokus på ren mat basert på lokale råvarer.

Her kan du gå fotturer på sommeren inn Raggsteindalen, til Geiterygghytta, Iungsdalshytta eller ned Aurlandsdalen. Den varierte naturen gir gode naturopplevelser i storslått natur. På vinterstid er dette en toppturdestinasjon der flere av toppene som omkranser hotellet gir sug i magen og utsikt som tar pusten fra deg! Storestølen ligger kun 10 minutter fra Hallingskarvet Skisenter og det er oppkjørte skiløyper på Myrland og inn til Raggsteindalen.

Kun en time unna finner du Aurland og Flåm hvor du kan besøke Stegastein, ta flåmsbanen, Rib-safari eller et fjordcruise.
Spør oss gjerne om turtips sommer som vinter.  

Anne Gørild og Tore

Opplevelser

Sommer/høst

 • Aurland og Flåm: Fjordcruise til Gudvangen med besøk i Vikinglandsbyen, Flåmsbanen, Rib-safari, sykkel/zip-line pakke eller besøk til Stegastein – et utkikkspunkt over Aurland.
 • Fotturer i vakre og ville Skarvheimen: Aurlandsdalen er en historisk fottur fra fjell til fjord. Raggsteindalen inn til Kyrkjedørsvatnet. Gå til Lordehytta og opp til Follarskarsnuten, høyeste topp i Hallingskarvet. Fra Storestølen til lungsdalshytta. Eller en av de mange turene fra hytte til hytte som du finner på Ut.no
 • Organiserte sykkel og vandreturer: 
  Dag 1: Sykle Rallarvegen med stopp på Ægir Bryggeri og Pub for burger og ølplanke.
  Dag 2: Sykle inn til Fagerdalen støl der Anne-Lise ønsker velkommen med rømmegrøt og spekemat. Stølen er drevet på gamlemåten med 300 års tradisjoner som holdes i hevd den dag i dag.
  Dag 3 og 4 guidede turer inn Raggsteindalen og ned Aurlandsdalen. 
 • Bryllup eller jubileum: Start feiringen fredag med en felles middag basert på høyfjellets delikatesser. Lørdag festmiddag. Søndag avsluttes med en brunsj. 
 • Samling for firma eller kurs

Vinter

 • Toppturkurs der skredlære og sikker ferdsel i fjellet er essensielt.
 • Stikkede løyper til Lungsdalshytta, Geiterygghytta, Finse og Haugastøl. På Myrland er det oppkjørte løyper.
 • Hallingskarvet skisenter, kjent for sin pudderalarm, ligger kun 10 min unna.
 • Med fjelltopper som omkranser fjellhotellet er det mange muligheter for topptur rett utenfor døren!

Alpint/ skitrekk Langrenn/fjellski Truger Vandring Topptur/Brevandring Sykling  Fiske Vernet område Severdigheter Rom Hytter Restaurant Kurs/konferanse

BESØK VÅR NETTSIDE (link til destinasjonens nettside)

Åpningstider: Kafe åpen juli og august. Hotell åpent hele året. 

Avstand fra flyplass: 

Tog:

Buss: