Smuksjøseter Fjellstue

Sted: Smuksjøseter Fjellstue

Foto: Annette Neshagen/ (@annettenes)

Stedet

Smuksjøseter Fjellstue ligger vakkert til inne i fjellheimen på 1130 moh., omkranset av Rondanes storslåtte fjellområder. Smuksjøseter var opprinnelig en seter og har blitt drevet som fjellstue i to generasjoner. Her finner du 23 rom og leiligheter, badstuer, oppvarmet skirom og café. Gjestene kan nyte av god hjemmelaget mat med kortreiste råvarer.

Smuksjøseter er en moderne fjellstue med dusj, WC og bredbånd på alle rom. Vi har et nytt tilbygg med 11 utleieleiligheter med kjøkken, kjøleskap, oppvaskmaskin og TV. Du kan også overnatte i de populære Arctic Dome Rondane – en helt unik opplevelse på grensen til nasjonalparken der komfort og natur møtes.

Fjellstuen ligger ca. 300 meter fra grensen til Rondane Nasjonalpark – et eldorado for turgåere både sommer som vinter. Her finner du alt fra enkle turer som passer for alle til topper på over 2000 meter. Turstiene er tydelig merket med skilt. Om vinteren er det 150 km med godt preparerte skiløyper.

Velkommen til oss!

Vertskapet

Smuksjøseter er en familiedrevet fjellstue og har vært det i to generasjoner i familien Skaugen. I oppstarten var det kun tre soverom som delte på én varmeovn i gangen, men i løpet av årene som har gått har de bygd ut nye rom, leiligheter, café, badstuer og skirom for å nevne noe, og har blitt til den moderne fjellstuen den er i dag.

Opplevelser

Sommer/høst

  • Fra fjellstue til fjellstue: Nyt turer fra fjellstue til fjellstue mens vi frakter bagasjen for deg.
  • Tur til Peer Gynt-hytta: Enkel rundtur fra Smuksjøseter til Peer Gynt-hytta via Høvringen i fantastisk natur.
  • Baksidevassberget: Kort og enkel tur fra Smuksjøseter. Utsikt mot Rondane nasjonalpark og Jotunheimen.
  • Formokampen: Med sine 1428 moh er dette et populært turmål med utsikt mot Rondane, Jotunheimen og Dovrefjell.
  • Turer med lokal guide: Bli med erfarne guider på tur som deler sin kunnskap og sine favorittplasser. Tilpasses etter deltakernes ønsker og behov.

Vinter

  • 150 km skiløyper: Godt preparerte og merkede skiløyper som passer for både nybegynnere og erfarne skiløpere.
  • Black Sky Adventure: Opplev stjernene og månen på en helt ny måte. Med litt flaks kan også nordlyset komme innom på besøk.
  • Hundekjøring: Opplev Rondane fra hundespannet. Ta kontakt for priser og tilgjengelighet.

Langrenn/fjellski Truger Hundekjøring Badeplass Vandring Sykling kano/ båt Vernet område Stolpe jakt/geo caching Museum Rom Hytter Restaurant

BESØK VÅR NETTSIDE 

Åpningstider: Se info på bedriftens nettside

Avstand fra flyplass:Ca. 3,5 timer kjøring fra Oslo Lufthavn, ca. 4 timer kjøring fra Trondheim Lufthavn

Tog: 30 km fra Otta stasjon

Buss: Se www.innlandstrafikk.no for informasjon om bussruter og tider.

Om sommeren kan man kjøre bilvei helt frem til Smuksjøseter, om vinteren kjører man med beltebil med daglige avganger fra Høvringen eller går på ski.