Sted: Jotunheimen Fjellstue

Foto: © AMANDA SOTBERG

Jotunheimen Fjellstue

Stedet

Jotunheimen Fjellstue ble bygget på slutten av 40-tallet og ble brukt mye til leirskole i starten. I tillegg var det full aktivitet hver påske, av lokale familier som ville til fjells. På 70-tallet kom det et nytt tilbygg til, for å øke kapasiteten. Siden har fjellstua vært jevnlig restaurert og oppgradert, og nå står vi ovenfor en ny oppgradering i 2021.

Vi er omgitt av en storslått natur som gir deg opplevelser du kan leve lenge på. Uansett vær, kan du nyte fjellet hos oss, med eventyrlige smaker, omgivelser og en herlig ro. Fjellstua er et godt utgangspunkt, både for deg som søker rolige dager i fjellheimen eller deg som ønsker mer ekstreme utfordringer.

Etter en lang tur, enten på beina eller i bil, er fokuset på god mat viktig for oss. Hver kveld serverer vi en 3-retters meny kl. 20:00, med en fantastisk utsikt til fjellheimen. Denne våkner du også opp til dagen etter, hvor du kan nyte en god frokost før dagens neste tur.

Vertskapet

Ole Ragnar Repp har drevet Jotunheimen Fjellstue siden 2004. Med erfaring fra både kjededrift, flere år i NHO Reiseliv, og opprinnelse fra Bøverdalen, har han en lidenskap for å være med å skape noe verdifullt for de besøkende. Fra 2004 har han drevet Jotunheimen Fjellstue, og sammen med flinke ansatte er målet å gi gjestene en god opplevelse i fjellet.

 

Opplevelser

Sommer/høst

1 Galdhøpiggen
Norges høyeste fjell ruver 2469 meter over havet og gir en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Ikke er det uoverkommelig å nå toppen heller.
Fra Jotunheimen Fjellstue kan du dra på dagstur til Galdhøpiggen. Turen starter vanligvis fra Juvasshytta eller Spiterstulen, henholdsvis 30 og 45 minutter med bil fra parkeringen vår.

2 Dumdalsgrottene
Besøk de 10.000 år gamle kalksteinsgrottene i Dumdalen. 
Dumdalsgrottene ligger ca. 7 km. fra Jotunheimen Fjellstue. Dette er en tur med spenning, som er tilgjengelig for de fleste.

3 Loftet
Loftet er en fjelltopp på 2170 høydemeter som er flott å gå både på ski på våren og til fots på sommeren – når snøen er borte. 

4 Klimapark 2469
Ved foten av Galdhøpiggen ligger en 375 kvadratmeter håndhogd istunnel, fylt med is-skulpturer og arkeologiske skatter.

5 Botanisk område rundt oss
Du trenger ikke gå langt for å finne et unikt botanisk magnfold. Jotunheimen holder høyderekorden for mange av fjellplantene våre, med issoleia som vokser høyest av alle. 

Vår

Vår
1 Loftet
Loftet (2170) er et av de mest populære fjelltoppene å gå på topptur i Jotunheimen, takket  vere enkel tilgang og super nedkøyring.

2 Smørstabbtidene
Denne turen kan du gjøre så lang eller kort som du vil. Totalt kan du gå seks 2000 meterstopper i ytterkanten av Smørstabbrean.

Langrenn/fjellski Truger Hundekjøring Badeplass Vandring Sykling kano/ båt Fiske Ridning/kanefart Vernet område Stolpe jakt/geo caching Severdigheter Museum Rom Hytter Restaurant Kurs/konferanse

BESØK VÅR NETTSIDE (link til destinasjonens nettside)

Åpningstider: Vi har åpent helger fra april til september, og alle dager fra midten av juni til midten av august. Vi tar gjerne imot forespørsler utenom åpningstid.

Avstand fra flyplass: 

Fjellstua ligger omtrent midt på Sognefjellet, langs Sognefjellsvegen, 30 km vest for Lom og 50 km øst for Skjolden. 
Letteste ankomst er bil, både fra øst og vest. Sognefjellsvegen åpner vanligvis i mai og holder åpent til september. I høysesong går det rutebuss forbi oss, med busstopp like ved fjellstua.